piątek, 14 lipca 2017

Lemoniada z arbuza



Świetnie gasi pragnienie podczas upałów i dodatkowo zawiera trochę witamin i składników mineralnych. Lemoniadę robi się w kilka chwil, jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami blendera.
Do jej przygotowania potrzebujemy porządny kawałek arbuza, tak około 1/4 średniej wielkości owocu. Do tego 1 łyżkę soku z cytryny i trochę cukru do smaku. Posłodzić można ją także miodem, syropem z agawy czy ksylitolem. Wszystkim tym, czym normalnie słodzicie. Przed wrzuceniem wszystkiego do blendera, warto pobawić się w usunięcie pestek, bo inaczej trzeba będzie po zmiksowaniu lemoniadę przecedzić przez sito.
Aha do całości dolewamy, przed miksowaniem, około szklanki wody.
Szybkie, smaczne i proste do zrobienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz